ADzero, en lekker Android-telefon laget av bambus

27/02/2012

Mobil, Nyheter

Foto: ADzero 

Den gigantiske mobilmessa Mobile World Congress i Barcelona har akkurat startet, de store telefonprodusentene lanserer den ene supertelefonen etter den andre, men av alle mobilnyhetene jeg har lest i helgen, er bildene av ADzero de som har engasjert meg mest. Android-prototyp-mobilen er designet av den unge designeren Kieron Scott-Woodhouse som enda ikke har fullført sine studier ved Middlesex University i UK. Det som gjør den så spesiell er selvsagt at materialvalget består av bambus. 

Halvparten så tung som iPhone 

Designet til den unge briten ble plukket opp av det lille konseptfirmaet A.D. som ønsket å utvikle en telefon i miljøvennlig, bærekraftig materiale. A.D. tenkte først å kun selge telefonen i Kina, der selve telefonen og bambusen blir produsert, men konseptet har fått mye blest rundt seg og de vurderer nå sterkt å selge den i resten av verden også.

Bambusen er fire år gammel og blir produsert med tanke på at den skal være slitesterk. Det interessante materialvalget gjør også at prototypene som firmaet har laget nå veier under halvparten så mye som verdens meste kjente smarttelefon, iPhone.

A.D. og Scott-Woodhouse håper at de skal ha telefon klar til salg i løpet av året.

Flere enn meg som fikk vann i munnen av dette designet?

, , , , ,
anti fatigue mats amazon