Genialt fra OverPlay!

 

NOVEMBER 2014: Oppdatert sak fra om samme tema finner du her!

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan bruke OverPlay sine VPN-tjenester til å se utenlandske tv-serier først og lovlig. Men nå har de lansert noe de kaller SmartDNS som gjør det enda enklere å få tilgang til de beste utenlandske nettsidene.

Les: Så enkelt ser du norsk nett-tv fra utlandet! 

SmartDNS

SmartDNS fungerer slik at du surfer helt vanlig rundt om på nettet, men hvis du endre opp på en av sidene som står på den voksende whitelisten til OverPlay så vil du fremstå som om du er fra det landet den siden er satt opp mot. Med andre ord, ønsker du å få med deg lit britisk humor på BBC sin iPlayer vil du oppfattes av den internettsiden som om du er lokalisert i UK, eller om du ønsker å se de ferkeste filmene på den amerikanske streamingsiden Netflix så vil du fremstå som om du er i USA. Og dette uten at det tar noe av båndbredden din.

For øyeblikket er det disse sidene som er på whitelisten til OverPlay:

 • Netflix
 • Hulu
 • Vudu
 • Amazon
 • Pandora
 • BBC iPlayer
 • itv
 • 4od
 • Channel5
 • Lovefilm
 • DR.dk

Jeg har vært i kontakt med dem og de sier at de kontinuerlig jobber med å legge til flere.

Kom deg på Facebook fra skole eller jobb

Det er ikke bare streamingsider hvor man kan dra nytte av SmartDNS, mange sliter også med at Facebook, Twitter og lignende sider er blokkert på sin arbeidsplass eller på skolen, ønsker du allikevel å få tilgang er SmartDNS fra OverPlay tingen.

Enkelt oppsett 

OverPlay er en av de mest stabile VPN-tjenestene på nett og personlig er dette en av de nettjenestene som jeg gledelig betaler for hver måned. Prisen er $9.95 i måneden, men du kan få det billigere om du betaler for flere måneder av gangen. Da får du tilgang til VPN-servere i mer enn 60 land og nå også SmartDNS-tjenesten. VPN-serverene får du enkel tilgang til igjennom et lite program du kjører på din PC/Mac når du ønsker å surfe igjennom en VPN-server, mens SmartDNS er en innstilling du må endre en gang og så fungerer den hele tiden.

Først går du inn på din brukerkonto på OverPlay og så trykker du på SmartDNS, der må «skru på» tjenesten og så får du den DNS-adressen du skal bruke. Litt usikker på hva du skal gjøre med den? Enkelt! OverPlay har laget guider for PC, Mac, Apple TV, Boxee Box, iPhone/iPad og rutere som du finner inne på brukersidene/bloggen deres.

Selv gikk jeg inn på ruteren min hjemme og la inn DNS-adressen der, slik får alle maskinene og dingsene i mitt hjem surfet igjennom denne serveren.

, , , , , , , , , , , ,
 • Sigurd Tjelle

  Hei
  Si fra den dagen OverPlay har fått NRK på lista si, er du snill!

  • Hei Sigurd! Du kan fortsatt bruke den vanlige VPN-tjenesten til OverPlay for å se NRK. Det gjør jeg ettersom jeg er student i utlandet. Anbefales!

   • Sigurd Tjelle

    Jo, men det går sååååå treiiigt. Selv om jeg har 10Mbits linje ned i min spanske leilighet, blir det hakkete når jeg skal via en server i Balestrand! Farten reduseres til under 1 MB og da er det ikke festlig å se på TV.  Derfor fattet jeg nytt mot da jeg leste ovenstående artikkel – setter meg på vent og håper NRK kommer på lista.

    • Jeg har samme hastighet ned i min leilighet og jeg bruker NRK helt fint via OverPlay sine servere. Jeg ser med høyeste kvalitet på NRK og til og med HD på TV2 Sumo. Gi det en sjanse en måned.

     Jeg skal prøve å legge litt press på dem til å få på plass NRK på SmartDNS-lista

     • Torge-kj

      Vet du om det virker for TV2 og TVSumo også ??

     • Ja, det fungerer som bare det. Bruker Sumo og Overplay en hel masse. HD-kvalitet hjem til meg ihvertfall!

     • Torge-kj

      Så bra!. Forutsetter SmartDNS at man går gjennom en router (og endrer DNS der), eller kan man sett opp for 3G også?. Bruker iPad/iPhone og ønsker å se Tour de France på TV2 Sumo i utlandet i sommer.

     • Neida, trenger ikke ta det inne i ruteren. Enekelt å endre DNS-innstillingene i innstillinger på iPad/iPhone. Tar jeg ikke feil så har Overplay en guide til det på nettsidene sine. Men ikke glem at det fort blir dyrt å drive med 3G og streaming i utlandet da, men dette har du vel kontroll på 🙂

     • Henriette

      Jeg får ikke sumo til å virke hos meg i Polen! det går suuuper tregt, og den buffrer hele tiden! Noe som er veldig rart ettersom den fungerte bra for 6 mnd siden. Vet dere om det har skjedd noe spesielt siden sist? (2 år på etterskudd her, hehe)

     • Hei Henriette! Det virker merkelig. Jeg sliter ikke nevneverdig med dette. JEg vet ikke om du bare har smartDNS eller også VPN-programmet, men har du VPN anbefaler jeg at du endrer server til en av de andre norske (om du ikke har forsøkt dette)

     • Dansken

      Fungerer strålende på Overplay VPN (og har alltid gjort det), men i det siste har jeg hatt store problemer, i samsvar med det Henriette skriver her, med SmartDNS på TV2/NRK. Nå bruker jeg DNS for å se norsk innhold på Apple TV og derfor er jeg «avhengig» av at DNS fungerer optimalt. Overplays glimrende kundeservice jobber med saken, men vet ikke helt hva problemet er med Sumo og NRK, for ellers fungerer det plettfritt.

    • nobody

     nrk.no is already supported on smartdns

  • Hei Sigurd! Jeg vet ikke om du fikk med deg den meldingen fra noen i Overplay litt lengre ned her, men nå er NRK lagt til lista. Testa selv et par ganger i helgen med stort hell. Direktekanalene fungerer finfint!

 • Pingback: VPN på mobil og tablet | teknolicious()

 • Pingback: Så enkelt ser du norsk nett-tv fra utlandet! | teknolicious()

 • Pingback: Slik ser du utenlandske tv-serier. Først og lovlig! | teknolicious()

 • Erik

  Jeg har Mac med OS X Lion 10.7.4
  Jeg sitter på et hotelrom på Filippinene og sliter med å få dette til å virke. Jeg har kjøpt «full pakke»Det er mulig jeg gjør noe feil her, men etter å fulgt oppskriften på setupsiden får jeg fremdeles beskjed om at jeg er på Filippinene ved å benytte sjekk your ip adress. Jeg har lagt inn begge dns adressene som jeg får fra SmartDNS is enabled for your IP address in Philippines. Please use DNS servers …..Det snakkes i artikkelen over at det er et program som skal kjøre i bakgrunnen og i «Så enkelt ser du norsk nett-tv fra utlandet!» er det en oversikt over alle land der en skal velge om en skal se fra Norge eller USA eller andre land, denne oversikten finner jeg heller ikke.  Hva gjør jeg feil ?

  • Hmm, har du kjøpt «full pakke» så skal det være mulig å instalere et program som lar deg bruke VPN-tjenestene og ikke bare smartDNS.

   Prøv: https://www.overplay.net/setup.php 

   her trykker du Mac OS og velger det som de anbefaler der. Da skal du få instelert et program hvor du får lista over land å velge mellom. Jeg erfarer at jeg må starte nettleseren på nytt for at den nye ip-adressen skal fungere.

   Gi meg en tilbakemelding på om du får det til.

   • Erik

    Takk for tilbakemelding, kom et steg videre. Nå får jeg opp valg av land, forsøkte både Norge og USA, og den finner server, forsøker å authentisere, men kommer tilbake med invalid user/pass.
    Kan det være fordi jeg må logge meg på med brukernavn/passord på hotellets hjemmeside ? 

    • Det er godt mulig du må åpne nettleseren og logge på med hotellets brukernavn og passord, for så å åpne overplay vpn-programmet og velge USA eller Norge eller hva det måtte være.

     OG så kan du sjekke om du har en ip-adresse.

     • Erik

      Funker ikke, overplay kobler seg opp mot Oslo – Sandefjord og ndre servere….., men etter «authenticating» og «getting user pass»  kommer det opp invalid user/pass.  Noen forslag – Ol er jo rett rundt hjørnet…;.(

     • Det høres jo ut som det er noen feil med brukernavnet og passordet ditt, for om jeg forstår deg rett og det er inne i overplay-programmet du får denne meldingen hadde jeg tatt kontakt med Overplay sin kundesupport. Om jeg ikke tar feil så har de live-chat med support.

 • Pingback: Spør & Få Svar()

 • Sigurd Tjelle

  Hei
  I vår leilighet i Spania har jeg i de siste dagene installert Boxee Box basert på Smart DNS for å kunne se direkte sendinger fra NRK. Dette er en løsning som flere har anbefalt, inkludert NRK Beta og Teknolicious. 
  I vårt miljø, opererer vi på en ADSL linje fra Movistar på 10MB ned og 1MD opp. For å sikre stabil leveranse av signaler fra router, sender jeg signalene gjennom strømnettet i leiligheten; Boxee Box er da i kablet nett.
  Vi har et kjempeproblem! Vi får inn NRK, men vi går inn i sendingen omtrent midt i den tre timer lange bufferen som NRK serverer. Jeg har spurt NRKBeta sine teknikere – de sier dette er et kjent problem i den protokollen DLink bruker i Boxee Box. DLink-folka sier at dette skyldes SmartDNS og folkene hos Overplay.net sier at feilen nok ligger i et for dårlig signal fra Movistar. 
  Jeg trenger råd fra en uavhengig instans og spør derfor Teknolicious – kan du/dere hjelpe? Jeg har SmartDNS på PCen også. Mens TVen ved hjelp av Boxee Box i stua viser NRK en og en halv time forsinket, får jeg på PCen opp direkte TV!!

  • Hei Sigurd! 

   Utifra det jeg leser og hvis man ser på hvilke faktorer som endrer seg fra at det fungerer på PC, men ikke Boxee, så virker det på meg som om det er Boxee’n som er problemet. Og at NRKBeta da har rett.

   Har du fulgt OverPlay sin guide når du setter det opp? https://www.overplay.net/blog/smartdns-on-boxeebox

   Og det går ikke å spole frem til direkte heller når du hopper inn i sendinga?

 • Grain

  Hei!
  Jeg har et banalt spørsmål: jeg forsøker å registrere meg som bruker av Overplay, men får ikke logget inn pga. et eller annet med den autogenererte passordløsningen. Det står en tall/bokstavkombinasjon som jeg skal legge inn, men den blir avvist hver gang. I tillegg er det en stemmeaktivert kodegenerator. men heller ikke å legge inn det som blir lest opp virker. Kombinasjon av begge deler blir for langt for feltet. Hva er løsningen på dette her?

  • Hmm, det var merkelig. Den kodegeneratorkoden skal i et eget felt tror jeg altså.

   Anbefaler deg å kontakte Overplay, deres support er veldig god!

 • ralph reeves

  Great article . The DNS option is better than using a VPN regarding content streaming because you can achieve direct connection with the media station ex. Netflix and avoid the “middle-man”. Personally, I am using UnoTelly which is similar to Overplay. Perhaps you should check UnoTelly as well if you haven’t done so.

 • Pingback: Se amerikansk Netflix, Amazon Prime, Hulu og kanskje snart HBO Go helt lovlig! | teknolicious()

 • Moderator, har du erfaring med US-basert Showtime?

  • Nei, men om du prøver setter jeg stor pris på en tilbakemelding 🙂

 • Pingback: Amerikansk Netflix på alle dine enheter | Chanassa.net()

 • Geir Jensen

  Hva forskjellen på Global VPN including SmartDNS og bare SmartDNS som jeg har?

  • Hei

   Forskjellen er at med Global VPN velger man en server i et av alle landene de tilbyr og så er man koblet opp mot Internett via den serveren med all trafikk mens man er koblet til VPN. Mens SmartDNS gir deg mer spesifikk tilgang til enkelttjenester som om du var i det landet de tjenestene tilhører.

   Det er altså større muligheter med VPN.

 • JimSk Hansen

  Hvordan virker dette=? har byttet ip på pc og har laget meg bruker på siden, men får fortsatt beskjed fra viaplay.se at jeg ikke kan se premierleague fordi ejg er i norge