Galaxy Nexus: Kjøpe eller ikke kjøpe? Dette sier de første anmeldelsene!

27/11/2011

Mobil, Nyheter

Samsung og Googles samarbeidstelefon er straks i norske butikkhyller og mange vurderer nok akkurat denne som sin neste smarttelefon. Og det bør man så absolutt. Ikke bare er maskinvaren av det aller ypperste innen dagens mobilteknologi, men Galaxy Nexus blir også den første telefonen der ute med Android 4.0, eller Ice Cream Sandwich som oppdateringen også heter.

Dette sier de første utenlandske anmeldelsene om telefonen.

Min nye go to techblog er The Verge. Der har deres Editor in Chief, Joshua Topolsky, anmeldt Galaxy Nexus, og han er ikke i tvil, dette blir hans neste telefon. Få med deg hans video review nederst i saken.

Anmeldelsen går vel så mye inn på Ice Cream Sandwich som selve telefonen. Men det er ikke så rart. Oppdateringen til Ice Cream Sandwich er den største noen sinne for Android. Leser man de amerikanske anmeldelsene er dette helt klart en oppdatering alle med en nyere Androidmobil bør glede seg til.

Allerede nå har det kommet ut «hjemmelagde» ICS-versjoner til flere telefoner. 

Selve telefonen har ifølge anmeldelsene til både The Verge, Engadget og Slashgear en fantastisk 720p HD-skjerm som er uten sidestykke. To-kjerneprosessoren på 1.2GHz og 1GB RAM byr på en snerten opplevelse. Og selv om at telefonens batteri varer en hel dag ikke høres veldig mye ut så skal det altså være et tegn på god batteritid. Spesielt om man tenker på den råflotte, 4.65 tommer store skjermen.

Skjermstørrelsen på 4.65″ er noe av det største du finner på markedet i dag, men telefonens utførelse gjør at den ikke virker for stor og den er relativt (tatt størrelsen i betraktning) enkel å håndtere.

Det som nevnes som negativt med telefonen er et for dårlig kamera som ikke står helt i stil med resten av den meget gode telefonen og at byggekvaliteten ikke oser av kvalitet. Mange har vært borti Galaxy S og S2 fra Samsung før og det er ikke vanskelig å skjønne at Galaxy Nexus også kan virke litt plasticy.

Skulle jeg ha kjøpt en high-end telefon nå hadde jeg ikke vært i tvil, Galaxy Nexus virker for meg som den bestetelefonen som er å få kjøpt der ute. Det å ha en Googletelefon betyr også at venting på nye oppdateringer vil holdes til et minimum. Dette er et definitivt pluss.

Galaxy Nexus er ennå ikke tilgjengelig i Norge, men den kan forhåndsbestilles i noen nettbutikker for rundt 5000 kroner. For eksempel hos MPX.no som operer med en ubekreftet, 13. desember dato.

Er dette din neste telefon?

Kilder: The Verge, Engadget, Slashgear

, , , , , ,
 • Anonym

  Min neste mobil blir enten denne her, eller Galaxy S II.

  • Ok, for meg hadde valget vært klart, Galaxy Nexus.

   Men jeg vil gjerne høre hvorfor du vurderer S2!? Prisen er jo lavere selvsagt.
   Noen andre grunner?

   Disqus :

   • Anonym

    Prisen gjelder ikke så mye, men det er det at de har samme CPU, RAM og lagringslass. Dessuten så har S II-en bedre kamera både bak og framme. Nexus har Amoled mens S II-en har Amoled Plus, det er bare det at S II-en har mindre skjerm, men det er ikke nødvendigvis et minus for meg, siden jeg synes at den er akkurat behagelig for hendene, mens den andre syntes jeg var litt stor.

    Overtal meg gjerne.  [:

    • Anonym

     Nexus har høyere oppløsning, raskere prosessor og selv om kameraet er «bare» 5 mplx så har den det RASKESTE kameraet på markedet, den tar bildet instant når du trykker på bildeknappen, som er et pluss.

     • Anonym

      Oh, takk for infoen om kameraet. Det visste jeg ikke. Det med prosessoren, er det ikke likt da? Det eneste som jeg vet at begge to har 1,2 Ghz og 1,2 Ghz dual-core prosessor.