Min neste stue-PC?

23/11/2011

Data, Nyheter

Jeg kan akkurat ha oppdaget min neste HTPC(Home Theatre PC). Lenovo lanserer en ny mini-stasjonær akkurat i tide til juleshoppingen. I USA, vel og merke. Dessverre er det ingen informasjon om norsk lansering. Men det er vel lov å begynne å sikle litt?

Designet er veldig lekkert og selve PCen kommer med en valgfri DVD/Blu-Ray-spiller som du kobler til på siden. Det hele ser elegant ut og hver av modulene(PCen og BD-spilleren) er om trent på størrelse med et DVD-cover.

Lenovo IdeaCenter Q180 som den heter kommer med en 2.13GHz Atom prosessor med opp til 4GB RAM og et valg mellom en større 500GB HDD eller en raskere 128GB SSD. I tillegg kan man få den med et Radeon HD 6450A 512MB grafikk-kort. Disse spesifikasjonene er ikke for hardcore-gameren, men den kan fungere mer enn godt nok som en stue-PC. Men, jeg vil legge til at jeg er litt skeptisk til Atom-prosessorer. Forhåpentligvis kan jeg la meg overbevise om noe annet.

Det er massevis med tilkoblinger til å være en så liten pakke, USB, både 2.0 og 3.0, multi-kortleser(inkludert SDXC), VGA, HDMI og 7.1 surround. Og en forholdsvis elegant fjernkontroll/tastatur. Men om det er så lett å spille Gears of War på mini-tastaturet som de skal ha det til i videoen under, det veit jeg nå ikke.

WAF-vennlig er den jo ihvertfall, ta en titt på video så skjønner du jo hva jeg mener. (WAF=Wife Acceptance Factor)

Alt dette til $349 virker som en veldig god pris, men  altså ingen norsk lansering ennå. $349 vil ofte resultere i en pris rundt 3000-3500 NOK.

Kunne denne blitt din neste, eller første, stue-PC?

Kilde:Lenovo 

, , , ,
anti fatigue mats amazon