Asus EEE Pad Transformer Prime er offisielt lansert

09/11/2011

Nettbrett, Nyheter

OFFISIELLE NORSKE PRISER OG DATO HER!

I natt ble den endelig lansert, etterfølgeren til en av de mer populære Android-nettbrettene, Transformer Prime. Mens det som må kalles første generasjons Android-nettbrett var drevet av en to-kjernet Tegra-2 prosessor, så kommer nå EEE Pad Transformer Prime, som førstemann, med en fire-kjernet Tegra-3 prosessor. Den sies å yte 5 ganger så mye som Tegra-2. Dette skulle man kanskje tro at gikk utover batteritid og tykkelsen, men det er faktisk en omvendt utvikling. Batteritiden meldes å være oppe i 12 timer, som igjen kan økes til 18 timer hvis nettbrettet står koblet i tastaturdocken. Tykkelsen er beskjedne 8,3mm så Transformer har fått seg en real slankekur.

Asus har også investert i et nytt kamera på baksiden med 8MP.

Nettbrettet leveres, ihvertfall i USA, i starten av desember, med Android Honeycomb. Ice Cream Sandwich-oppdateringen er ventet like etter lansering.

Jeg har kontaktet Asus i Norge om norsk lanseringsdato og pris, dessverre har de ikke noen annen informasjon om lanseringen enn den som er kommet. De eneste offisielle prisene er $499 for 32GB-versjonen og $100 mer for 64GB. Tastatur-docken ligger på $149.

Slike amerikanske dollarpriser kan oftes multipliseres 8-10 ganger for å få den norske prisen.

Dårlige byheter for noen er at jeg fikk bekreftet fra Asus at man ikke kan bruke andregenerasjons nettbrettet sammen med førstegenerasjons tastaturdock og omvendt.

Sjekk under for offisielle bilder fra Asus pluss spesifikasjoner. 

 

, , , , , , ,
 • Pingback: Asus EEE Pad Transformer 2 er Transformer Prime | teknolicious()

 • Når det gjelder det faktum at man ikke kan bruke førstegenerasjons ustyr/nettbrett og andregenerasjons utstyr/nettbrett er det designmessig en rimelig premiss. I og med at designet på Transformer Prime er atskillig forandret, ville det blitt en ukontinuerlig designfaktor som ødelegger det som ellers ville vært en av de beste designene som er på markedet.

  😉

  • Ja, det hadde sikkert sett dust ut ettersom det nye designet ikke ser annet enn lekkert ut. Men kan godt tenke meg det er noen som sitter litt skuffet igjen, som håpet på å kunne mikse litt. 

   Har du originalen, evt. skal du ha Prime?

 • Bjarte Rolland

  Eg kjem nok til å byte ut min transformer til neste sommar.. Sjå det litt an.. 🙂

 • Asdf2af

  Kjøpe brettet i USA og dock i Norge?

 • Anonym

  Hvis denne får tilgang til gode apper, tror jeg at de små bærbare
  kommer til å gå kraftig ned på salgsstatistikken. Denne kan lett overta også
  for iPad’s dominans på nettbrettmarkedet. En finsliping av Android gjennom
  nye oppdateringer kan gi dette produktet en ledende markedsposisjon dersom
  alt gjøres riktig.

 • Pingback: Neste generasjons nettbrett er her (snart)! | teknolicious()