Galaxy Nexus: Sannsynligvis verdens beste mobiltelefon

19/10/2011

Mobil, Nyheter

I natt, på et pressesenter i Hong Kong ble det som mest sannsynlig er verdens beste mobiltelefon vist frem for første gang. Galaxy Nexus er en Samsung-produsert telefon. Riktignok med Google som sjefsdesigner eller gudfar, om du vil. Galaxy Nexus er fullspekket med det råeste av de råe innen mobilteknologi. Sjekk denne lista:

 • 4,65″ skjerm av typen Super HD AMOLED
 • 1280 x 720 oppløsning
 • 1,2GHz to-kjernet prosessor
 • 1GB RAM
 • 16/32GB intern lagringsplass
 • 1750 mAh batteri
 • 5MP kamera, med LED flash
 • 1080p videoopptak
 • 1,3MP frontkamera til videosamtaler
 • Bluetooth 3.0, USB 2.0, NFC, WiFI(802.11 a/b/g/n), GPS
 • HSPA+ og kanskje LTE
 • Akselerometer, kompass, gyroskop og barometer(!)

Alt dette er pakket inn i en meget lekker sak. Telefonen er «dråpeformet», meget tynn på toppen og så utvider den seg elegant nedover mot bunnen. I tillegg er skjermen konkav, det vil si at den bues innover på midten, akkurat som forgjengeren Nexus S.

Galaxy Nexus veier latterlige 135 gram og er 8,94mm tynn. Den lave vekta er imponerende, men det kan ha gått utover byggekvaliteten som kanskje er det største ankepunktet mot Galaxy Nexus’ lillebror, Samsung Galaxy S2. For mye plastikk er ikke alltid like godt mottatt.

Ice Cream Sandwich

Det som kanskje var vel så viktig på pressekonferansen i Hong Kong som supertelefonen Galaxy Nexus var selvsagt nyeste Androidversjon, Ice Cream Sandwich, Android 4.0. Endelig får vi se hvordan fremtiden på Googles mobile operativsystem vil se ut.

Galaxy Nexus blir en såkalt «pure Google experience», altså ingen skins her. Android i Adams drakt. Det er ofte en ettertraktet mulighet for det er nesten ingen produsenter som ikke legger litt ekstra funksjoner over Android for å gjøre det litt til sitt eget. Disse funksjonen er ikke alltid like populære.

Android 4.0, Ice Cream Sandwich er krysningspunktet mellom Gingerbread(for mobiltelefoner) og Honeycomb(for nettbrett) slik at både nettbrett og mobiltelefoner kan kjøre samme versjon.

Utgave nummer 4 av Android inneholder mange nyheter. Hjem, tilbake og meny-knappene finner man ikke lengre på selve mobilen, men heller i selve operativsystemet. En lekker multitaskingmeny som lar deg enkelt bytte mellom eller avslutte apper ser meget bra ut, nettleseren bytter på samme måte mellom faner. Google viste også frem en lekker font – Roboto – som blir å finne over hele operativsystemet. Google la mye vekt på at det var på tide at Android ble penere og se på, det ser det ut som de har fått til.

Face-recognition er en ny måte å låse opp mobilen med ansiktsgjenkjennelse. Google hadde også en liten Siri-utfordrer klar, du får nå muligheten til å diktere tekst. F.eks en SMS, på pressekonferansen ble det vist frem hvordan du kan avslutte med å si «question mark, smileyface» og SMS ender da opp med «? :)». Stilig!

Kamera-appen har fått en etterlengtet oppdatering, med mulighet for panoramabilder, enkel redigering og Instagram-aktige filtre.

Googles offisielle video av Galaxy Nexus og Ice Cream Sandwich

ICS ser jevnt over lekkert ut, og jeg gleder meg til det kommer til min mobiltelefon. Følg med på ROM-utviklere til din mobiltelefon.

Både Galaxy Nexus og Ice Cream Sandwich kommer i løpet av November. Galaxy Nexus slippes samtidig til Asia, Europa, USA.

Skal du kjøpe Galaxy Nexus? Hvor lang tid tror du det tar før vi ser custom-ROMs med ICS?

, , , , ,
anti fatigue mats amazon