Jakten på iPhone 5, del 1: Forbanna møkkatelefon!

26/09/2011

Mobil

Jakten på iPhone 5 er en artikkelserie der vi følger Mathias og hans samboer Helena i deres jakt på hver sin iPhone 5. Serien vil følge oppbygging frem mot lansering av den nye iPhonen og hvordan de to går frem for å skaffe seg iPhone 5 så fort den er å finne på markedet.

«Forbanna møkkatelefon,» Mathias kaster frustrert fra seg telefonen på bordet etter at nok en samtale er blitt ødelagt fordi personen i den andre ende ikke hører hva Mathias sier. «jeg skal lett kjøpe den nye iPhonen den dagen den er her!»

Ironisk nok er det Apples egen iPhone 4 Mathias nettopp, frustrert, har kastet fra seg. Han har hatt den et drøyt år og det har knapt hvert godord å høre om telefonen. For det meste har han klaget over en feilmelding om feil tilkoblet ekstrautstyr(han har aldri brukt ekstrautstyr til den) eller nevnte ødelagte samtaler etter at Mathias forsvinner fra personen som sitter i andre enden av luren.

Ved siden av sitter Mathias sin samboer, Helena. Hun er strålende fornøyd med sin iPhone 3GS, men har bestemt seg for å holde et kjøpsmønster der hun kjøper ny iPhone annet hvert år. Det betyr at årets modell, iPhone 5 (eller blir det 4S?) skal kjøpes inn. Og de har begge ventet lenge på at den skal komme. » Til sommeren, da skal vi kjøpe den nye iPhonen,» har vært mantraet siden sist vinter, men nei. Det dukket aldri opp noen ny iPhone i sommer og nå, i andre halvdel av september, ser det ut til at alle som ønsker seg den nye iPhonen må vente nok en måned før Apple tar frem alle salgstriksene i boka og braklanserer nok en smartmobil som konkurrentene skal strekke seg etter.

Mathias og Helena er som så mange andre bitt av Applebasillen. Stilig design, brukervennlighet og statusen som henger ved Appleproduktene får mange kjøpesterke «twenty-somethings» til å kjøpe både, mobiltelefoner, laptoper og nettbrett fra Jobs & co. Det Cupertino-baserte selskapet har balletak på konkurrentene i mange av markedene de stiller i og viser ingen tegn til å stoppe der hvor de er nå.

Mathias sine erfaringer med Apple er tydelig todelt, han er meget fornøyd med produktene, både laptopene og mobiltelefonene, men det er når de virker som de skal. Når det blir problemer skinner det igjennom hvor skoen trykker hos Apple. Servicen. Problemene med telefonen er det Mathias som får skylda for, kondens skal være problemet. Og når noe går skeis med Macbooken koster reparasjon eller nye deler/tilbehør ofte mer enn middels god Windowsmaskin.

Allikevel ser ikke dette ut til å stoppe hverken Mathias eller Helena og hungeren etter iPhone 5 blir bare større og større frem mot lansering av den nye iPhonen.

Del 2: Forventninger

Del 3: iPhone 4s, to buy or not to buy? 

La jakten begynne! Lik Teknolicious på Facebook for å få med deg de neste delene av Jakten på iPhone 5!

, , , , , ,
 • Skrive om iphone bare for å trekke lesere? På samme måte som itavisen? Er ikke det å synke dypt istedenfor å holde journalistikken og kvaliteten oppe.

  • Jeg skjønner at det kan bli mye apple og iphone-stoff for mange, men på den annen side er det veldig, veldig mange som er både spente og engasjerte frem mot lanseringen av en ny iphone. 

   Jeg håper alt det som ikke handler om apple og iphone her på Teknolicious kan falle bedre i smak.

   Jeg tar gjerne i mot forslag om hva du, og andre, kunne tenke dere å lese om!

   • JAu

    Hva med Nokia N9

    • Ok, N9 står nå på lista. Skulle gjerne hatt noe mer nytt å melde om den, for det ser ut som det blir litt av en telefon. Vurdere du den eller? Spent på Meego?

     • JAu

      Ja jeg vurderer den, men er litt usikker det virker som at det er en telefon for de «spesiellt» intresserte.
      Her er en link til en diskusjonstråd
      http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1373428

     • Det jeg er litt redd for med N9 er Meego, er det  OSet dødt før det kommer på banen eller kan det seile opp som en konkurrent til WP, Android og iOS?

     • JAu

      Nokia skal vistnok supportere Meego fram til 2015. Om det blir en konkurent til WP, Android og iOS gjenstår å se. Det er hvertfall merkelig at Nokia lanserer dette nå, siden det ikke er mer en ca 6 mnd. siden de inngikk sammarbeid med Microsoft.

     • Hei, sjekk dette: http://www.teknolicious.com/2011/09/28/nokia-n9s-meego-forsvinner-blir-erstattet-av-det-nye-prosjektet-tizen/ 

      ser ut som det kan være grunn til håpe for N9 likevel!!

     • JAu

      Det ser bra ut, får bare håpe N9 fungerer bra. Det vil nok komme noen bruker erfaringer fra neste uke, på den trådenm jeg linka til lengre oppe.

 • Anonym

  Hater ikke Iphone, men jeg må innrømme at dårligere TELEFON skal du lete lenge etter. At den er genial til musikk, surfing, epost, fjernkontroll, osv osv er selvsagt tilfelle, men den er ikke noe bra telefon. Hadde vært kjekt om de hadde fikset den biten på Iphone5. Det markedsføres jo tross alt som en telefon. Og da bør den kanskje nå opp til samtalekvaliteten til en Nokia fra midten av 1990-tallet.

  • Jeg har aldri selv eid en iPhone, Nadreas. Men jeg har ikke særlig godt inntrykk av samtalekvaliteten nei. Så her er det helt klart forbedringspotensiale. 

   Samtidig er det verdt å nevne at smarttelefoner i dag er blitt så mye mer enn en telefon. Dette innebærer at samtalekvaliteten har blitt glemt litt innimellom alle de andre spesifikasjonene. Det er dumt, og nå som skjermene har blitt så store og klare som det går, er det kanskje på tide å tenke på ting som samtalekvalitet og batteritid?

 • Pingback: Nokia N9s Meego forsvinner, blir erstattet av det nye prosjektet Tizen | teknolicious()

 • Anonym

  Beklager, men jeg har aldri hatt så mange mistede samtaler, aldri hatt så mange samtaler hvor personen i andre enden roper «hallo?» fordi mitt kinn har trykket på den kapasitive skjermen og deaktivert mikrofonen.

  Er det en ting som er sikkert, så skal det MYE til for meg å velge en iPhone 5. Og det er ikke fordi jeg har iPhone 4.

 • Pingback: Jakten på iPhone 5, del 2: Forventninger | teknolicious()

 • Pingback: Jakten på iPhone 5, del 3: iPhone 4s, to buy or not to buy? | teknolicious()

 • gjest

  Skjønner ikke folk som kjøper egentlig Apple store produkter sært og eget og opplevd selv at dei som selger det er arogganse det opplevde jeg men kanskje det bare jeg som ikke var enn rett kjøper for han som betjente meg el dårleg dag på jobb…… Alle bør si fra til denne type produkter med å handle samsung i protest til dei har lært seg et par ting…. min mening… kanskje bare min også men vil jo si det iallefall.