Slik ser du utenlandske tv-serier. Først og lovlig!

Nå trenger du ikke lengre å møte på irriterende geo-location-problemer, VPN er løsningen som skaffer deg full tilgang på nettet.

Denne uka har mange amerikanske tv-serier premiere over dammen og er du, som meg, hektet på en rekke serier der neste episode ikke kommer til en tv nær deg før om et år eller to så har du akkurat nå funnet rette artikkel. La ikke norske kanaler som venter alt for lenge med å sende de beste seriene stoppe deg. Men gjør det lovlig og ikke via ulovlig nedlastede filer. VPN via OverPlay.net gjør akkurat det du trenger for å benytte deg av det samme nett-tv tilbudet som amerikanerne har. Les mer for å se hvor enkelt det er.

Les: Så enkelt ser du norsk nett-tv fra utlandet! 

Hulu og Netflix

De største amerikanske og britiske tv-seriene er som oftest å finne på lovlige nettsider for streaming i løpet av et døgn etter at de er sendt på tv. Her snakker vi nettsider som HULU, Netflix(krever betaling) og nettsidene til de store kanalene som NBC, FOX, ABC og BBC.

La oss ta HULU som et eksempel. Nettsiden er en gullgruve for serie-junkies og du finner en haug av serier og filmer som bare ligger og venter på å bli sett. Eksemplene er mange, men her er et fåtall av de seriene som er tilgjengelig: Glee, Parenthood, Family Guy, Modern Family, House, Fringe, Greys Anatomy og The Office.

Nettopp, det er ganske mange bra serier som du kan gå og se på om du bare bruker VPN som et mellomledd. Det har seg nemlig slik at HULU er kun for de med amerikansk ip-adresse. Det vil si at kun maskiner som er koblet opp til nettet via en amerikansk server kan se på innholdet på HULU. Det er her VPN kommer inn i bildet, via OverPlay kan man nemlig velge å koble seg opp mot en amerikansk server før man kobler seg videre ut mot internett.

Bildene under viser hvordan å koble seg opp via OverPlay gir deg tilgang til videoen som egentlig var avgrenset til amerikanske ip-adresser.

Ingen adgang!

Streaming i høy kvalitet

VPN kommer både i gratisversjoner og betalversjoner. Jeg prøvde først noen gratisversjoner, men hastigheten er ikke til å sjekke mailen med en gang. Og langt der i fra til å streame video med. Derfor er man nødt til å satse på en betalingsvariant. Heldigvis er ikke prisen avskrekkende og for $9,95(rundt 58 kroner i skrivende stund) i måneden får man mye moro.

Enkelt oppsett

OverPlay har nå gjort det enda enklere å få tilgang 

Personlig har jeg nå brukt OverPlay i over et år og jeg er rett og slett megafornøyd. OverPlay sine servere fungerer stort sett utmerket for meg, selv streaming av video i HD-kvalitet fungerer fint. Høyst uoffisielle tester av hastigheten, på sider som speedtest.net, viser at jeg taper mellom 5% og 10% av hastigheten ved å gå via en VPN-server. Altså ikke rare tapet.

Personlig har jeg kun forsøkt meg på OverPlay sine tjenster, men jeg vet at det finnes andre der ute også. Men det produktet jeg får fra OverPlay er så genialt i forhold til den lave prisen at jeg ikke har hatt behov for å sjekke ut andre aktører.

Oppsettet er enkelt, kun et lite program for enten Windows eller Mac OS som du bare kjører når du trenger VPN-tjenestene. Samt gode muligheter for Linux. Skulle du trenge å koble deg opp via mobil så har jeg skrevet om fremgangsmåten for iPhone/iPad og Android her: VPN på mobil og tablet. For Windows er det å koble seg opp via VPN så enkelt som dette:

Start programmet og velg server fra menyen:

Trykk connect, vent 10 sekunder og du har blitt «amerikansk»:

Hvis ønskelig kan man gå inn på overplay.net/ip for å sjekke hvor din ip-adresse nå «befinner seg»:

Klikk deg inn til OverPlay.net sine sider, registrer deg og bli en del av et internett som ikke kjenner landsgrenser.

Legg gjerne igjen en kommentar når du har testet Overplay eller om du har noen spørsmål rundt VPN. 

, , , , , , , , , , , , , , ,
 • gjest
  • jonasen

   Jeg har hørt at hulu har blokka det

 • Gveire

  Jeg prøvde dette basert på denne artikkelen. Erfarer at båndbredden min faller fra 5 Mbit/s til under 0.1 Mbit/s. Har prøvd alle US-servere med samme resultat…

  • Det var jo kjipt. De har 48 timers pengene tilbake garanti, du kan jo satse på det om det ikke har gått for lang tid…

   selv opplever jeg ihvertfall US east 1 og 2 som veldig stabile

 • Pingback: Nettjenestene jeg gledelig betaler for | teknolicious()

 • Sigurd Tjelle

  Lurer på om det går an å kjøre OverPlay på Boxee Box (fra D-Link) slik at jeg får se på TV-skjerm i stedet for på min lille bærbare.

 • Marius

  Jeg streamer Netflix, og har også brukt Hulu, samt en rekke amerikanske tv-tjenester, men istedet for VPN bruker jeg http://www.unblock-us.com. Det er en tjeneste som gir deg en DNS adresse. Hvordan dette funker har jeg ikke belegg for å si noe om, men jeg streamer nå iallefall det jeg ønsker, og det uten å tape noe hastighet overhodet.

 • Pingback: Genialt fra OverPlay! | teknolicious()

 • Toshboy

  er det mulig å laste opp seriene/filmene slik at en kan se dem off-line? (slik som soitify)

  • Nei, ikke offisielt igjennom Netflix. Mulig det finnes noen tredjepartsprogrammer der ute…

 • Bjorn.bjorn

  hei, bor delvis i italia, har akkurat kjøpt smart tv, vet du om man kan legge inn VPN på smart tv´n?
  Når det gjelder Overplay, kan man velge serverland hver gang man logger inn, eller velger man et serverland pr abonement?

  • Hei! Beklager litt sent svar.Severland kan man velge hver gang man logger inn. Slik er det på PC i hvert fall.

   Jeg er litt usikker på om du får lagt inn VPN på smart-tven. Men man kan legge det inn på mange rutere og dermed få den serveren man velger der på alle dingser som er koblet til ruteren. Riktig nok må du inn og konfigurere ruteren hver gang du vil endre, ikke mye jobb altså.

 • Pingback: Hvordan se norsk fjernsyn i utlandet uten sperrer og begrensninger()

 • Sentrumsboer

  Sett opp en Dreambox / annen linux bakkemottaker / parabol. Dytt inn et annet image. Normat så har man da openwebif brukergrensesnitt. Sørg for at du har tilgang til den med autentisering utanfra. Sørg bare for at linja si er god. SÅ har du din egen streamingboks hjemme i Norge…. tut og kjør 🙂 Eller hvis du er altibox kunde. Sett opp en linux boks hjemme Åpne opp porten. Kjør ssh tunneling hjem. Siden de kjører silverlight så går det rett gjennom 😉 Da kjører du altibox in uansett hvor du er 🙂

  • Buldurdir

   Nettopp har gjort det samme hjemme selv. Har både linux mottaker med opebwebif og en egen linux server 🙂 Funker som bare det )