#twitpickiller

14/08/2011

Internett

Twitter har i de seneste dagene rullet ut sin egen tjeneste for å legge til bilder i tweets. Tidligere har man vært nødt til å se til andre tjenester som Twitpic, yFrog og Lockerz for å kunne dele stilige (og mindre stilige) bilder med alle sine followers. Det kan du fortsatt gjøre, men nå kan du altså også bruke Twitters egen tjeneste.

Neste gang du logger på Twitter vil du få opp den melding som er avbildet ovenfor. Her lærer du kjapt hvordan den nye funksjonen virker og når du har lagt til et bilde vil du se en liten forsmak på det før du poster tweeten din.

Trenger du litt oppfriskning på Twitterspråket, sjekk ut Teknolicious sin O’store Twitterordbok.

Jeg kjørte en test på Teknolicious sin Twitterkonto (@1teknolicious) og bildet under viser at det fungere veldig likt som de andre tjenestene som man har brukt tidligere. For å legge til et bilde trykker du enkelt og greit på et kameraikonet under der du skriver tweeten din og vips så kan du velge et bilde du vil legge til.

Twitpicgründer svarer med… Heello

Twitpicgründer, Noah Everett, har nok tjent mer enn nok penger på bildetjenesten sin, og det var nok disse pengene som motiverte Twitter til å lansere sin egen tjeneste. Men hadde ikke du også blitt snurt? Antageligvis. Svaret til Everett har derfor blitt mikro-nettsamfunnet(les: Twitter-klone) Heello. Nettstedet er likere Twitter enn det Google+ er Facebook og til og med antallet tegn i meldingene er likt, nemlig 140 tegn. Vil du hive deg på Heello må du kunne lingoen og oversatt til Twittersk blir det slik: tweets=pings, followers=listeners og retweets=echos.

Ingen sjans

Mine første tanker rundt Heello er at det blir svært vanskelig å lykkes noe særlig. Grunnen til at Google+ har muligheten til å tukte Facebook er nettopp det at tjenesten heter noe med Google! Men for all del Heello, lykke til! Kanskje kan det bli det parallelle universet til Twitter. Jeg lukter ihvertfall en del fake kontoer og lignende i oppstartfasen.

Har du testa Twitters nye bildefunksjon? Hva tror du om Heello? Diskuter i kommentarfeltet under!

anti fatigue mats amazon