Sjekk ut Oslos egen sykkelapp! Alle kan prøve

30/07/2011

Apps

Fra Blindern til "The Storting", hmm!? Skjermbilde fra appen

Bymiljøetaten har kjørt i gang et prosjekt for å øke sykkelbruken i Oslo. Svaret er tydeligvis en app som skal fortelle deg hvor langt det er fra A til B, hvor mange minutter du bruker dit og hvor mange kalorier du forbrenner på turen. Og selvsagt hvilken rute du skal velge.

Veien fra Blindern til Stortinget trenger ikke gå via politiske studier

I følge Aftenposten er appen inne til godkjenning hos Jobs&co i Apple og vil derfor mest sannsynlig bli å finne i App Store i nærmeste framtid. Men er du en såkalt «early adaptor» kan du sjekke ut hvordan den blir med nettleseren på din mobil på sykkelioslo.no. Forhåpentligvis blir den en del  enklere å ha med å gjøre enn denne nettsiden. Her mangler både pinch-to-zoom og andre finurligheter vi ellers er vant til med kart og GPS-tjenester på mobilen.

Sitter du nå foran pc’en og ikke har en passende smartmobil til formålet, men allikevel dør av nysgjerrighet etter å vite hvor mange kalorier du forbrenner på sykkelturen hjem kan du følge samme linken og sjekke siden i en helt vanlig nettleser. Men vær obs på at «min posisjon» fort kan vike litt fra sannheten hvis den kun er basert på din ip-adresse.

Bymiljøetaten ønsker gjerne at Oslos glade syklister hjelper til med å gjøre tjenesten så god som mulig, så er du statsautorisert kartmåler (eller ikke) trykk deg inn her for å bidra!

 

, , , , , , , , , , ,
 • Hei, takk for at du skriver om appen, det setter vi pris på. Jeg lurte på hvilken mobil du prøve web appen i, ettersom du skriver «Her mangler både pinch-to-zoom og andre finurligheter vi ellers er vant til med kart og GPS-tjenester på mobilen.». Har selv testet med iPhone, iPad og HTC Hero hvor pinch-to-zoom virker. Hvilken andre finurligheter er det du vil ha med i appen? Vi setter stor pris på alle tilbakemeldigner og jobber med å forbedre appen.
  Vennlig hilsen Linda (en av utviklerene)

  • Hei Linda! 

   Pinch to zoom virker ikke på min LG Optimus 2x. Ihvertfall ikke i den medfølgende browseren. Jeg må bruke zoomknappene på siden. Jeg antar at dette bedrer seg på selve appen? Når kommer den til Android? Har dere eventuelt en testversjon, annen enn webappen, jeg kan prøve?

   Av andre finurligheter som er verdt å nevne er jo å kunne trykke på et interessepunkt, f.eks sykkelparkering og få et navn, full adresse, etc.