VPN på mobil og tablet

09/06/2011

Apps, Nettbrett, Tips&Guider

image

VPN på smartmobiler og tablets med Andoid eller iOS er meget enkelt. I dette innlegget vil jeg beskrive hvordan du går frem for å få deg en annen ip-adresse igjennom min favoritt blandt VPN-tjenestene, nemlig OverPlay. Denne beskrivelsen vil også fungere for alle andre VPN-tjenester.

Les: Så enkelt ser du norsk nett-tv fra utlandet! 

Jeg har tidligere skrevet et gjesteinnlegg hos Magnusson Beta om hvorfor det kan være lurt å skaffe seg en VPN-tjeneste. Les det og kom tilbake hit for å sette opp mobilversjonen.

Og nå har OverPlay gjort det enda enklere å få tilgang igjennom noe de kaller SmartDNS, les mer her!

For å sette opp VPN trenger du tilgang til en server. Enten kan du kjøpe deg tilgang til OverPlay her, eller så kan du teste deres gratisserver i USA. Oppsettet er det samme, men i disse gjennomgangene bruker jeg  gratisserveren som eksempel. Men om du får det til og ser behovet for tilgang til VPNer med vanlige internetthastighet anbefaler jeg OverPlay på det varmeste. Det koster ikke mer enn $9.95. For å få tilgang må du registrere deg, det går meget raskt og greit. Ingen betaling er nødvendig.

Android

image

1. Gå til Innstillinger

2. Gå til Trådløst og nettverk

3. Gå til VPN-innstillinger

4. Åpne Legg til VPN

5. Åpne Legg til PPTP-VPN

6. Fyll først inn et egenvalgt navn, for eksempel VPN-test, under “VPN-navn”. Deretter fyller du inn Velg VPN-tjener. Informasjon du trenger her finner du når du har registrert deg. Informasjonen ligger under My Account og Server Details.

7. Klikk på Meny og velg Lagre

8. Velg VPN-test(eller det navnet du valgte), fyll inn brukernavn og passord. Da skal telefonen kjapt koble seg opp. Besøk overplay.net/ip for å sjekke at du har amerikansk ip-adresse.

 

iOS

1. Åpne Instillinger –> Generelt –> Nettverk –> VPN

2. Da finner du siden på bildet under

bilde 1

3. Åpne Legg til VPN-konfigurasjon

4. Da får du siden på bildet under

image

5. Fyll inn Beskrivelse som du vil

6. Tjener finner du etter at du har registrert deg. På My Account, under Server Details

7. Konto og Passord er det brukernavnet og passordet du valgte da du registrerte deg

9. Klikk Arkiver

10. Skru på VPN og etter litt skal det se slik ut:

bilde 5

Besøk overplay.net/ip for å sjekke at du har amerikansk ip-adresse

Jeg bruker OverPlay sine tjenester utrolig mye og anbefaler det på det varmeste.

Har du spørsmål eller erfaringer rundt VPN er det bare å dele i vei i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , , , ,
 • Pingback: [Guide] VPN – Din Tunnel Gjennom Nettet | Magnusson Beta()

 • Pingback: Slik ser du utenlandske tv-serier. Først og lovlig! | teknolicious()

 • Pingback: Så enkelt ser du norsk nett-tv fra utlandet! | teknolicious()

 • Sven Dahle

  Jeg lurer paa hvor seriost dette overplay selskapet er. Jeg bestilte abonnement og lastet ned VPN. Alt virket bra en ukes tid da de ville at jeg skulle sende scan av kreditt kort pga fraud. De pushet hardt for at jeg skulle sende per mail noe som ikke er anbefalt pga sikkerhet. Jeg mener at Helpdesk der som er kyndige data personer skulle vite dette. Etter at jeg nektet aa sende per e-mail henviste de meg til en support side paa hjemmesiden. Jeg er litt sketisk til dette ogsaa i og med at jeg ikke vet hvor serios denne bedriften er

  • Hei Sven! Jeg har utelukkende gode opplevelser og har vært kunde der i nesten 2 år nå. Men jeg er enig at det ikke er helt bra å be om scan av kredittkort på den måten. Jeg har vært i kontakt med support et par ganger og det har vært seriøs respons. Så jeg anbefaler deg å bruke den supporten din gir via nettsidene.

 • KARMA

  Hva trenges av utstyr og abonnementer f.eks. i Spania for å kunne bruke Overplay/SmartDNS ? Datamaskin med spansk bredbåndsabonnement ??

  Må min iPAD ha installert norsk SIM-kort og ha norsk mobildata-abonnement hvis den skal brukes til å se norsk TV i Spania ?

  • Hei Karma! 

   Det du trenger er et helt vanlig bredbåndsabonnement, uansett hvor i verden du er. iPaden trenger ikke sim kort eller mobilnett hvis du har internett hjemme. Vil du bruke mobildata så er det samme om det er norsk eller spansk. Men ikke glem at det kan bli dyrt å bruke mobildata til å se på tv.

   Etter det trenger du bare Overplay abonnement. 

   Les gjerne også: http://www.teknolicious.com/2012/05/02/sa-enkelt-ser-du-norsk-nett-tv-fra-utlandet/

 • PC

  Hei. Jeg får en feilmelding hvor det står PPTP-VPN teneren svarte ikke. Kontroller instillinger og kontakt admin? Har Ipad. Sitter i norge og surfer på et dansk wifi 🙂

  • Hei PC! Kontakt supporten til Overplay. De har live chat på sidene sine også, så det bør være mulig å få svar raskt 🙂