Google lanserer musikk i nettskyen, jeg velger fortsatt Spotify

music google

Samtidig som de presenterte saftige Androidnyheter lot Google endelig omverdenen få høre om den ryktede musikktjenesten de har jobbet med.

Her er det snakk om lagring og synking av musikk i nettskyen. Fortsatt ser jeg ingen grunn til å gå bort i fra Spotify Premium.

[showmyads]

 

Musikktjenesten fra søkegigenten bærer fortsatt betamerke, noe som, i første omgang, innebærer at kun en liten gruppe brukere får tilgang til det nye musikkmekkaet til Google. Det vil nok endre seg, og til slutt (uvisst når det er) så kommer muligheten for oss nordmenn også.

“music beta by Google” er en tjeneste som lar deg lagre opp til 20 000 sanger i nettskyen og streame de til der du er. Enten det er mobilen, nettbrettet eller datamskinen din. Det betyr at har du nettilgang har du også musikktilgang, men du kan også lagre filene lokalt på de forskjellige enhetene, veldig likt Spotify.

 

Heller Spotify

image

Det hele minner veldig om Spotify, i hvet fall når det kommer til synkingen og tilgangen fra over alt der det er dekning. Men det er én essensiell forskjell, Googles tjeneste baserer seg på dine egne sanger, dine egne sangfiler som lastes opp i nettskyen, mens Spotify er kun et abonnement der du “leier” tilgang til alle deres sanger.

Inntil videre er tjenesten til Google gratis. Mye tyder likevel på at den vil koste noe når den åpnes opp for publikum. Det betyr da at du må, i tillegg til å kjøpe sanger, betale for leie av diskplass og streaming fra nettskyen.

Spotify gir meg, for en hundrings i måneden, tilgang til mer musikk enn jeg noen gang klarer å høre meg igjennom. Ja, det er noen hull i samlingen til Spotify, men langt fra så ille at det plager meg nevneverdig. Og skulle behovet for Metallica melde seg så får jeg heller kjøpe de platene jeg trenger og så overføre de til mobil osv. Spotify inkluderer disse fint med resten av sangene de tilbyr. Dermed ser jeg ingen grunn for noen å heller velge Googles “music beta” enn svenske Spotify.

Er du uansett interessert i hvordan “music beta” fungerer så sjekker du ut videoen under:

 

NRKBeta skriver også om saken

, , , , , , , , ,
 • Du nevner det selv i artikkelen – Spotify lar deg leie tjenesten med tilnærmet ubegrenset musikk, mens Google tilsynelatende bygger på egen sanger. Det i seg selv gjør at jeg kommer til å fortsette med Spotify en god stund til.

 • Anonym

  Kipt betaen bare er tilgjengelig i us

  • Greidde å få tilgang på beta uten å være i US 🙂  Har lastet opp min musikksamling ihvertfall og har plass til myyye mer ennå ser jeg.  

   • Hvordan er den i bruk?

    • Fungerer meget bra synes jeg, avspilling og sånt styres fra et vindu min nettleser Google Chrome. Kategorisering, lage spillelister, album art, søkefunksjon osv.
     Må laste ned en music manager på din pc for å styre opplasting av musikk og legge til evt fjerne mapper. 

 • @sebnl:disqus Ja, men man begynner vel å bli vant til å få nyheter samtidig som amerikanerne, men ikke se noe til produktet/tjenesten før lenge etter her i Norge.

  @adiabatic:disqus enig med deg, Spotify virker som et bedre alternativ og skulle du ha noen egne sanger som spotify ikke har så integrere jo de dem veldig fint i spillelister osv.

 • Anonym

  Men man kan vel ikke benytte egne sanger i spotifys mobilklient pdd?

  • Det kan jeg ikke svare deg på, har ikke vært aktuelt for meg, så da stoler jeg på at du har rett der. Der er det jo selvfølgelig en fordel med googles tjeneste

   • @teknolicious:disqus så lenge den ikke funker på iphone er det ikke så farlig 🙂

    • og kanskje ikke så lenge den bare er i lukket beta, i USA, heller. Men det er uansett bra at det endelig kommer gode tjenester for oss forbrukere der musikk og film er lett tilgjengelig digitalt

 • Pingback: Apple samler musikkselskapene i kampen om musikk i nettskyen | teknolicious()