Print Screen har fått en arvtager, Utklippsverktøy

09/05/2011

Programvare, Tips&Guider

prntscr

Da Windows 7 kom på markedet hadde Microsoft inkludert en smart, liten funksjon som kan ta knekken på den gode gamle Print Screen-knappen.

[showmyads]

 

IMAG0112

Print Screen har vært knappen man måtte sverge til da man ville ha et bilde av skjermen. Det ble veldig tungvindt hvis det kun var en del av skjermen man ønsket bilde av. Skjermbildet måtte da limes inn i Paint eller lignende og beskjæres etter behov.

Nå finnes det en enklere funksjon innebygget i Windows 7, nemlig den lille, men hendige Utklippsverktøy. Du finner den hvis du går inn på Startmenyen—>Alle programmer—>Tilbehør og leter deg frem til Utklippsverktøy. Du kan finne program enklere i Windows 7 og Vista hvis du åpner Startmenyen og søker i det nederste feltet. Starter man for eksempel å skrive “utkl” så skal det holde for å finne Utklippsverktøy.

Du får da en liten boks opp, sånn som den på bildet øverst. Alt du trenger å gjøre er å markere det området på skjermen du ønsker et bilde av og den klipper det til akkurat der du bestemmer. Da får man opp et resultat som dette:

image

Programmet gir deg da noen enkle valgmuligheter: Nytt bilde, Lagre, Kopiere eller enkel redigering med blyant/viskelær-funksjon.

Etter at jeg oppdaget Utklippsverktøy har jeg ikke brukt Print Screen-knappen. Bortsett fra, ironisk nok, da jeg skulle ta et skjermbilde av Utklippsverktøy. Slik programmet fungerer kan det ikke ta bilde av seg selv.

, , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon