Facebook-Zuckerberg ønsker å kjøpe Skype, Google vil gi han kamp

facebook skype google

Mark Zuckerberg, Facebookoverhodet, skal være villig til å legge så mye som 3 til 4 milliarder dollar på bordet for å kjøpe opp Skype. Google på sin side ser også verdien i å eie Skype og deres megapopulære teknologi.

At Zuckerberg og Facebook kunne tenke seg å implementere videosamtale-teknologi i deres gigantiske nettsamfunn virker nesten bare som et naturlig steg videre. Ingen har mer greie på videosamtaler enn det Skype har. Her ser nok Facebook uendelige muligheter samtidig som et oppkjøp av Skype kan virke som en helt ålreit investering i seg selv.

Google, på den andre siden, begynner å få mange tjenester der Skype fint kan gli inn som en naturlig del av systemet. Android har ikke fått ut potensialet helt med Skype, det trenger de for videosamtaler er kommet for å bli. Det tyder de mange nye mobilene med frontkamera på.

Det kan være mye å hente både for Facebook og Google ved et oppkjøp. Skype har jo en enorm brukerdatabase som et hvert firma kunne ønske seg å ha muligheten til å kontrollere. I skrivende stund er det mer 23 millioner brukere pålogget Skype. Skype på sin side ønsker ikke å kommentere et oppkjøp, men ryktene skal ha det til at interessen er sterk fra utenforstående firmaer for et oppkjøp.

Det blir spennende å følge, og som Androidbruker skulle jeg gjerne sett at Google og Skype fikk til et godt samarbeid som vi mobilbrukere kunne høste fruktene av.

Hva tenker du? Vil du ha Skype på Facebook?

, , , , ,
anti fatigue mats amazon