Drømmetableten – det beste fra alle!

09/04/2011

Apps, Nettbrett, Teknolicious

drømmetablet - bildet er hentet fra android.com

iPad er kongen for øyeblikket, men de mange konkurrentene er på trappene med sine spennende utfordrere. Alle har de noe som er bedre og dårligere enn den neste. Derfor har teknolicious forsøkt å samle alle de beste elementene og utformet en ide til det som ville blitt drømmetableten.

Trykk “les mer” for å lese hvordan teknolicious ville satt sammen denne høyst teoretiske tableten.


[showmyads]

 

Formfaktor og størrelse

Det er viktig å finne en god formfaktor for en tablet. Den skal være lett og enkel å ta med seg. Den skal være god å holde i og den skal være solid. Skjermen må være en god del større enn mobiltelefonene på markedet i dag. 7 tommer blir for lite, vi staser på et sted mellom 9 og 10 tommer.

iPad 2 ble presentert som en slankere versjon av den originale iPad og da begynner vi å snakke slankt med en tykkelse på: 8.8 mm. Særlig tynnere enn det trenger man ikke. Men ellers er ikke formen på iPad perfekt. 4:3 skjerm er ikke matchende til det som er av innhold på nettet lengre, spesielt ikke video. Derfor går vi for en miks av iPad sin tykkelse men med formen til Notion ink sin Adam.

Adam Notion Ink nettbrett - bildet er hentet fra notioink.com

Denne formen har en fin buet topp og den buen inneholder også et kamera som man kan vri 185 grader rundt til å være mot brukeren eller fungerer som et kamera på baksiden. Da kan man satse på et enkelt, godt kamera i stedet for to litt dårligere.

Skjerm

Her snur vi oss igjen til den kontroversielle Adamtableten fra Notion Ink. De har nemlig, på sin dyreste modell av Adam, satset på en Pixel Qi skjerm. Det er fordi denne skjermen kan fungerer godt både som en fin fargeskjerm og for de som vil lese e-bøker på tableten med en skjerm uten farger. E-bøker er noe teknolicious tror vil bli en viktig faktor for tablets fremover. Bare de norske forlagene skjønner at da må prisen på e-bøker enda litt ned.

Oppløsningen må være såpass høy at tekst ikke blir pikslete, hva med Retina Display fra Apple eller Super AMOLED som Samsung har satset en del på?

 

Batteri

De målingene som er kommet viser at iPad 2 har over 10 timer batteritid ved vanlig bruk. Og det er det ingen som har matchet enda. Derfor velger vi Apples batteritid. Ikke noe vanskelig valg akkurat!

 

Operativsystem

 

 android honeycomb - bildet er hentet fra android.com

Da er formen satt og vi må se på hva som skal velges av innhold.

Vi velger å gå for Googles Android 3.0 Honeycomb operativsystem. Hovedårsaken er widgets widgets og widgets. Og varslingssytemet. Og åpenheten.

HP slipper sin TouchPad en gang til sommeren den skal kjøre webOS. Det ser også unektelig bra ut og har også spennende muligheter for widgets og det å kjøre flere program samtidig.

Widgets er en veldig effektiv måte å bruke både mobiler og tablets på. Den gir deg en masse muligheter til å tilpasse systemet slik at det fungerer optimalt for deg på en rask og tilgjengelig måte. Man slipper å alltid måtte finne en app og åpne den. Dette er grunnen til at vi velger Android som operatvisystem.

For en introduksjon til Honeycomb så kan du se denne videoen som viser det flotte brukergrenssnittet.

Er du interresert i å sjekke ut HPs TouchPad med webOS så sjekker du ut denne videoen: Link til youtube, videoen åpner i nytt vindu/fane

 

[showmyads]

 

Apps

bilde med mange apps

Når det kommer til apps som tableten skal ha tilgjengelig er ikke valget vanskelig. I Apples App Store er det uendelig mange fler apps til tablets enn noe annet sted.

Teknolicious er fullstendig klar over at mikse Android OS med apps fra Apple er klin umulig, men det er ikke poenget bak denne kommentaren heller. Målet er bare å fremstille en drømmetablet.

Apple har ufattelig mange utviklere for sin plattform og utviklingen har neppe nådd toppen, så for vår tablet ønsker vi apps fra Apple.

 

Integrasjon med andre enheter

HP har en magisk “Touch to Share” mulighet mellom sine telefoner og (kommende) tablets. Sjekk videoen under:

Det ser unektelig bra ut. Derfor ønsker vi at vår tablet skal ha dette og at det skal kunne fungere mot mobilen din. Uansett OS.

Videre bør man kunne ha en slags docking-/lade-stasjon som lar deg sette tableten i et stativ eller legge den på et bord hvor den lader uten kabler. Og som samtidig kan synkronisere tableten opp mot din data hjemme.

 

Hva mer?

Det er jo klart at dette bare en drøm om en perfekt tablet. Men hva kunne du tenkt deg på en drømmetablet? Er det noe vesentlig vi har glemt å ta med som ville gjort den bedre? Kommenter under og si din mening!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 • Skatnys

  Drømmetablet´en må ha muligheten til å «glide» ut et tastatur, som Samsungs variant. Vips, så har man en bærbar pc, hvor skjermen kan justeres i vinkel uten å plukke frem bøker, puter eller eksterne stativer for å få riktig innsynsvinkel. Dette vil gjøre tableten litt tykkere, og kan eventuelt være en option for de som ønsker. Jeg ønsker.

  • admin

   Jeg er veldig enig i at et tastatur er veldig interessant på en tablet. Selv ville jeg foretrukket det, men jeg kan tenke meg at det også er noen som ønsker en som er tynnest og lettest mulig.

   Har du en tablet selv eller?

 • Skatnys

  Ja, jeg har en Ipad 1. Er lei av puter og bøker og den runde formen bak skjermen som gjør at brettet ikke kan ligge på bordet. Dessuten er 4:3-skjermen for dårlig til film. Skulle vært 16:9.

  Har også hatt Archos tidligere, da Archos var eneste alternativ for avspilling av film via filer. Guttungen på 7 likte den bærbare dvd-spilleren mye bedre, pga at den kan plasseres stødig på underlaget og skjermen kan justeres til riktig innsynsvinkel.

  Jeg er enig i at det sikkert er noen som ikke vil ha muligheten til et støtt underlag/tastatur, men en option hadde vært greia. Jeg kan ikke forestille meg at de fleste vil være uten tastaturmulighet hvis de får velge. Med tastatur kan man sikkert komme ned i 1,1-1,4 mm tykkelse. Og det er også veldig tynt.

  • admin

   Jeg er enig, det å kunne vippe tableten opp i stående, fin innsynsvinkel er veldig brukervennlig. Da mener jeg jo at Asus EEE Pad Transformer kan være det mange ser etter. Les om den og flere av Asus sine EEE pad her: http://www.teknolicious.com/2011/03/29/mt-familien-eeepad/

   De lanserer jo også en som de kaller Slider, samme konseptet som den fra Samsung du nevner.

   Selv har jeg ikke skaffet meg en tablet ennå, har vært vanskelig å rettferdiggjøre prisen i forhold til hva jeg får og hva jeg har. Men det rykker i lommeboks nå med de spennende Android 3.0 Honeycomb tabletene på vei.

   Skal du bytte ut iPad 1 med en med tastatur i år tror du?

 • ironny

  Jeg bruker Airplay mye på min iPad og drømmetablet’en må ha det. Dette hadde vært bra om Airplay kunne støtte HD avspilling for både video og lyd, selv om dette er å drømme på kort sikt. Videre ønsker jeg at både flash og silverlight støttes. Jeg tror at design er viktig og en tablet bør være så tynn som mulig. Adam var ikke design slik jeg ønsker det. Drømmetableten mener jeg også har et marked for 7″ skjerm, men jeg er enig i at ca 10″ passer best og at formatet bør være 16:9. Overføring til/fra tableten bør være via kabel eller wlan, og IKKE via PC og iTunes. Videre ønsker jeg meg tilgangsstyrte brukerprofiler slik at hver enkelt i familien kan ha sin egen personlige overflate og tilgang til bare sine egne mailer og personlige nettsider.

  • admin

   Flash of Silverlight er veldig viktig, ja! Der kunne jeg ikke vært mer enig. På nettet er det alt for mye innhold som krever disse til å ignorere verdien av å ha støtte til det på en tablet.

   Ja 7-tommer blir litt lite synes jeg. Og 16:9 er nok det beste valget ja.

   Når det kommer til tilkoblingsmuligheter er alt annet enn Apple sin løsning riktig, spør du meg. Og trådløs synkronisering burde jo vært på plass for leeeenge siden….

   Har du iPad1 eller 2? Hvis du skulle ha skaffet deg en annen, hvilken ville du hatt da?

 • Pingback: HPs søte lille tass har lanseringsparty i natt! HP Veer mobiltelefon | teknolicious()